Inloggen Registreren
Welkom op de coaches community van België en Nederland. Log in of registreer om de database te bezoeken.

Ik wil ook graag controle over de bal...

Meer
05 jan 2016 11:52 #132 door Pieter
Pieter heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Ik wil ook graag controle over de bal...
Dury: 'Ik wil ook graag controle over de bal als ik hem níet heb'Dat omschakelingsvoetbal een mooiere term is voor countervoetbal weerlegt Francky Dury met klem: "Het is een grote misvatting. Counteren is: geen initiatief nemen in balverlies, de bal per ongeluk weer in je voeten krijgen, en in de ruimte lopen die de tegenstander heeft gelaten. Omschakelen wil zeggen dat je zélf initiatief neemt in balverlies en van de juiste posities die je hebt ingenomen profiteert om kansen te creëren. Een groot verschil.

Wie met mij werkt, weet dat wij er altijd op hebben getraind om in balverlies controle te hebben over de bal. Er liepen toen spelers bij ons die dat konden, zoals Franck Berrier en Matthieu Verschuere. Spelers met loopvermogen ook, zoals D'Haemers en Sergeant, en Salou. Dat we nu veel doelpunten pakken, komt doordat we die controle niet hebben."

In het topvoetbal wordt er niet gecounterd, maar omgeschakeld


"In het topvoetbal wordt er niet gecounterd, maar omgeschakeld. In ons tweede jaar in eerste klasse had ik het geluk Milanello (het trainingscomplex van AC Milan, nvdr) te kunnen bezoeken en er met Clarence Seedorf te praten. Ik vroeg hem naar het verschil tussen het Nederlandse en het Italiaanse voetbal. In één zin legde hij mij dat uit: 'In Italië moeten ze de bal niet hebben om te scoren.' Ik heb toen veel Italiaans voetbal geanalyseerd. Vooral het Juventus van Marcello Lippi, een van mijn favoriete coaches. Wel, daar stond iets in balverlies. Maar was het counteren wat zij deden? Nee, het was omschakelen."

"Ik hou niet van counteren: ik vind het niet mooi. Ik heb met spelers als Thorgan Hazard, Ibrahima Conte en Sven Kums gewerkt: dan heb je altijd de bal in je ploeg. Maar ik wil ook graag controle over de bal als ik hem níet heb. Vandaag hebben we daar de techniciens niet voor en zijn we meer verplicht om in het omschakelingsverhaal te stappen."

Is Lippi dan een voorbeeld voor Dury? "Ik heb als beginnend coach veel wedstrijden van Lippi bekeken. En ik heb hem ooit met de Pro Licence ontmoet. Hij beviel me, maar zeggen dat hij mijn grote inspirator is? Nee, dat is niet zo", zegt de coach van Zulte Waregem daarover. "Als ik een Belgische trainer iemand als voorbeeld hoor noemen, is mijn eerste reactie altijd: heb jij al met die man gesproken? Mourinho of Klopp: ik ken die mensen niet."


(bron: Sportvoetbalmagazine)

Uefa A-coach
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

Meer Informatie klik hier
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Trainervoetbal
Nieuw en GRATIS: Rondos / Positional Games (31blz) trainervoetbal.com/index.php/down… pic.twitter.com/G9EY8AOskt
Trainervoetbal
Dave Bellens maakt alvast gebruik van onze powerpoint-template. Jij kan dat ook... GRATIS te downloaden via… twitter.com/i/web/status/9…

1 retweet

Trainervoetbal
Deelnemen aan de actie kan na inloggen en op de deelnameknop te klikken (zie afbeelding) pic.twitter.com/j06Uf7DRXF
 

Enquête

Ik vind deze website ...